Boka tid

Tatueringsborttagning

Med vår erfarenhet hjälper kan vi dig! 


Blev du inte nöjd? Vill du bli av med eller bleka din tatuering för att kunna tatuera över den, hjälper vi dig.
Gå inte missnöjd med din tatuering i 20 år till.

Vi använder den senaste tekniken inom tatueringsborttagning. Lasern som används är effektiv, skonsam och ger inga inga ärr. Vi har jobbat med tatueringsborttagning sedan 2018.

Hur gör jag?

Boka först en gratis konsultation, där sätter vi upp ett behandlingsmål och ser över antal behandlingar.

Behandlingsintervallen är ca en månad för bästa resultat.

För snabbare resultat kan man behandla en gång i vecka, resultatet per behandlingstillfälle blir då inte lika kraftfullt som när man behandlar en gång i månaden.  Men eftersom det blir 4 behandlingar på en månad så kommer resultatet snabbare.

Antal  behandlingar beror hur mycket färg som används i tatueringen samt hur gammal och blekt den är. 

Antal behandlingar?

Mellan ca 3 till 12 gånger. 

Att tänka på: 

Det är väldigt viktigt att man kyler huden på det behandlade området under det första dygnet efter behandlingen (ett tips är att dagen innan behandlingstillfället lägga en vetekudde i frysen! Det kyler bra) Svullnaden och inflammationen i huden kommer då att lägga sig mycket fortare och framförallt risken att det blir några blåsor kommer minska betydligt.

Det finns lite olika vävnadsreaktioner som kan uppstå efter varje behandling.

Följande symptom är normala efter en laserbehandling:

 • Behandlingsområdet är svullet

 • Behandlingsområdet förefaller vitt, rosa eller rött

 • Behandlingsområdet har små blödningar, blåsor och rodnad

 • Det har bildats blåmärken runt behandlingsområdet

 • De flesta reaktionerna brukar lägga sig efter 1-2 veckor, beroende på person till person. Däremot tar det oftast lite längre tid innan rodnad lägger sig.

Dagarna efter och fram tills nästa behandling

Om behandlingsområdet fortfarande känns svullet eller bränns dagen efter behandlingen så är det en bra idé att fortsätta kyla tatueringen. Annars behövs det inte.

 • Rakning bör undvikas i det behandlade området tills det är helt läkt ( 5-10 dagar )

 • Ibland kan hudytan bli lite sårig, om du upplever detta kan du kan täcka området med en kompress några dagar. Vi rekommenderar Apoteas non-stick, men tänk på att det även behöver kunna andas.

 • Efter behandlingen ska du smörja med med aloe vera kräm. Smörj in din tatuering 3-4 gånger per dag tills huden har återhämtat sig igen. Om du får blåsor behöver du inte smörja in tatueringen, då låter du istället den vara helt och hållet för att få läka ifred.

 • Undvik bastu, bad och träning i minst sju dagar efter behandling för att minimera exponeringen för bakterier. Om det har bildats en skorpa, blåsor eller om huden blivit sårig så får du istället vänta tills huden har blivit helt återställd.

 • Klia inte sönder blåsor och sårskorpor.Det är en av de vanligaste orsakerna till infektion och ärrbildning.

 • Om du kommer att vistas i solen så måste du använda en solkräm med en solskyddsfaktor på 30 (helst 50 )eller högre över området 3 månader efter behandlingen och du bör du även täcka den behandlade ytan med kläder/kompress.

 • Ifall det har bildats en sårskorpa på det behandlade området så kan du smörja in det med vitt vaselin, det hjälper att hålla skorpan mjuk. Det är en oparfymerad produkt som är lämplig för allergiker.

 • Precis som när din tatuering var ny så bör du undvika smutsiga och dammiga miljöer den första tiden, så minskar du risken för infektion.

Vänta med fysiska aktiviteter och träning eller liknande aktiviteter som belastar kroppen under de första dagarna efter behandlingen. Desto större tatuering du har desto längre bör du vänta. Låt kroppen få en chans att ta hand om bläcket och läka huden innan du utsätter den för den extra stress som ett träningspass innebär.

Blåsor

Blåsor är en normal reaktion som i vissa fall uppkommer. Vissa får det oftare än andra och det skiljer sig från gång till gång om man får det eller inte. Om det inte blir några blåsor så betyder det inte att behandlingen varit mindre effektiv eller att den inte skulle fungera. Ibland reagerar kroppen genom att bilda blåsor över tatueringen, medan andra gånger inte. Oavsett så fungerar behandlingen lika bra.

Det är väldigt viktigt att man inte petar på blåsorna så att dem går sönder. Om en blåsa spruckit är området som ett stort öppet sår, vilket betyder att man måste vara extremt noga med att hålla det rent så att ingen infektion uppstår. Även hur lång tid man har blåsorna varierar mellan personer och behandlingar. Men det är inte ovanligt att det kan ta 1-2 veckor innan de lägger sig av sig självt. Du kan använda non-stick kompresser för att skydda blåsorna. Vi rekommenderar Apotek hjärtats egna sterila kompresser.

Läkning

Läkningsprocessen kan ta allt från 5 till 25 dagar (eller mer). Infektioner är mycket sällsynta, men om efterbehandlingen inte följs kan det inträffa.

Tecken på att du fått en infektion kan vara dålig lukt från behandlingsområdet, röda ränder, gul-grön vätska från huden, feber och smärta. Om du misstänker att du fått en infektion eller om du har några frågor eller funderingar, så är det bara att ringa eller maila oss så ska vi hjälpa dig.

Priser: 

Behandlingar påbörjade före 11 Maj 2020 - 30 min, 500 kr

Här bokar du som du påbörjat din tatueringsborttagning hos oss senast den 11 maj 2020. Har du ej varit hos oss förut bokar du inte här utan enligt de priser som gäller nu.

Tatueringsborttagning Liten - 30 min, 700 kr

Storlek: 10x10 cm 

Tatueringsborttagning Medium - 40 min, 1100 kr

Storlek: 11x11-15x15 cm

Tatueringsborttagning Stor - 45 min, 1400 kr

Storlek: 16x16 cm- 20x20 cm

För/Efter:

Ojämnhet i behandlingen förekommer där färgen varit kraftigare ifylld från början.

Innan påbörjad behandling
Efter tre behandlingar.

För/Efter:

Fina resultat efter endast tre behandlingar. Hel borta efter fem behandlingar.

Innan påbörjad behandling
Efter en behandling
Efter tre behandlingar

För/Efter: 

Fina resultat efter endast två behandlingar. 

Innan påbörjad behandling
Efter två behandlingar