Boka tid

Pigmentering

Borttagning av pigmentsfläckar och leverfläckar.

Vi rekommenderar Dig att först kontrollera dina fläckar hos läkare. Vi använder oss av Hudläkartjänst där du inte behöver någon remiss.

08-711 34 00
Klarabergskliniken ℅ Hudläkartjänst
Klarabergsviadukten 90 C
111 64 Stockholm

Efter det besöket är det bara att boka för behandling.

Cryoterapi har använts inom sjukvården i många år för att behandla godartade hudförändringar, aktiniska keratoser, åldersfläckar (solar lentigo) , åldersvårtor  (seborroiska keratoser), mollusker, virala vårtor och dermatofibrom. Metoden lämpar sig bäst på personer med ljus hudtyp.

Vid frysningen uppstår en skada i vävnaden på grund utav intracellulär isbildning. Graden av skada är beroende av tiden och minusgraderna på cryomediet. Vi använder oss av flytande lustgas vid en temperatur på -92 ℃ vilket ger en större säkerhetsmaginal jämförelsevis med flytande kväve som ligger på – 189 ⁰C. Efter behandlingen utvecklas en inflammation under de kommande 24 timmarna vilket medverkar till förstörelse av hudförändringen via immunologisk medierade mekanismer.

Med cryopen behandlar vi:

  • åldersfläckar
  • åldersvårtor
  • aktiniska keratoser
     

Hur går behandlingen till?

Cryomediet placeras på fläcken under några sekunder och det känns först kallt och sedan lite stickande. Fläcken kommer att torka till och fjälla av efter ca en vecka i ansiktet. På kroppen tar läkningen 2-3 veckor. Den nya huden ska inte utsättas för sol på sex veckor.

Bild: 2018-10/cryopen-1.jpg
Bild: 2018-10/crypen-2.jpg
galleri/cryopen-f-re-

Cryopenehandling av molusk under ögat

Före behandling
Efter en behandling