Boka tid

CryoPen

Borttagning av pigments- och leverfläckar.

Vi rekommenderar Dig att först kontrollera dina fläckar hos läkare. Vi använder oss av Hudläkartjänst där du inte behöver någon remiss.

08-711 34 00
Klarabergskliniken ℅ Hudläkartjänst
Klarabergsviadukten 90 C
111 64 Stockholm

Efter det besöket är det bara att boka för behandling.

Cryoterapi har använts inom sjukvården i många år för att behandla godartade hudförändringar, aktiniska keratoser, åldersfläckar (solar lentigo) , åldersvårtor  (seborroiska keratoser), mollusker, virala vårtor och dermatofibrom. Metoden lämpar sig bäst på personer med ljus hudtyp.

Vid frysningen uppstår en skada i vävnaden på grund utav intracellulär isbildning. Graden av skada är beroende av tiden och minusgraderna på cryomediet. Vi använder oss av flytande lustgas vid en temperatur på -92 ℃ vilket ger en större säkerhetsmaginal jämförelsevis med flytande kväve som ligger på – 189 ⁰C. Efter behandlingen utvecklas en inflammation under de kommande 24 timmarna vilket medverkar till förstörelse av hudförändringen via immunologisk medierade mekanismer.

Med cryopen behandlar vi:

  • åldersfläckar

  • åldersvårtor

  • aktiniska keratoser

Hur går behandlingen till?

Cryomediet placeras på fläcken under några sekunder och det känns först kallt och sedan lite stickande. Fläcken kommer att torka till och fjälla av efter ca en vecka i ansiktet. På kroppen tar läkningen 2-3 veckor. Den nya huden ska inte utsättas för sol på sex veckor.

CryoPen - Behandlingar

Borttagning pigmentsfläckar. Undersköterska. 4 års erfarenhet av kosmetisk behandling cryopen.

CryoPen. Godartade hudförändringar. 1 -2 st; 10 min, 1095 kr

Dikväveoxid (lustgas) fryser ner hudförändringen eller vårtan till - 92 grader. Ingen skada på frisk vävnad. 1 till 3 behandlingar kan behövas. Skulle det behövs ytterligare behandlingar efter ett tredje besök kostar det 200kr per besök.

CryoPen. Godartade hudförändringar. 3 -5 st; 20 min, 1495 kr

Dikväveoxid (lustgas) fryser ner hudförändringen eller vårtan till - 92 grader. Ingen skada på frisk vävnad. 1 till 3 behandlingar kan behövas. Skulle det behövs ytterligare behandlingar efter ett tredje besök kostar det 250kr per besök.

CryoPen. Godartade hudförändringar. 6 -10 st; 30 min, 1805 kr

Dikväveoxid (lustgas) fryser ner hudförändringen eller vårtan till - 92 grader. Ingen skada på frisk vävnad. 1 till 3 behandlingar kan behövas. Skulle det behövs ytterligare behandlingar efter ett tredje besök kostar det 300 kr per besök.

Vårtbehandling Cryopen 1- 2 vårtor; 15 min, 595 kr

Den flytande gasen ger precision och så kalla temperaturer att det räcker med en till tre behandlingar för att bli av med vårtor. Skulle det behövas fler behandlingar kostar de endast 210 per besök. Vårtmedel skall användas enligt våra rekommendationer.

Vårtbehandling Cryopen 3-5 vårtor; 20 min, 820 kr

Den flytande gasen ger precision och så kalla temperaturer att det räcker med en till tre behandlingar för att bli av med vårtor. Skulle det behövas fler behandlingar kostar de endast 310 kr per besök. Vårtmedel används enligt våra rekommendationer.

Bild: 2018-10/cryopen-1.jpg
Bild: 2018-10/crypen-2.jpg
galleri/cryopen-f-re-

Cryopenehandling av molusk under ögat

Före behandling
Efter en behandling