Boka tid

Injektioner/Botox

Botox

En fräsch och utvilad look

Välkommen till Sjövikskliniken- en modern och välrenommerad klinik. Hos oss kan du få hjälp med de oönskade rynkor och linjer som med åldern dyker upp i ansiktet. Med hjälp av Botox kan vi behandla allt från kråksparkar runt ögonen till rynkor i pannan och runt näsan. Vi är en erfaren klinik som med skonsamma och pålitliga metoder kan få ditt utseende att avspegla hur ung du faktiskt känner dig. Du hittar oss i våra trivsamma lokaler på Sjöviksvägen 74 Stockholm. Vi erbjuder professionell och säker behandling som känns både trygg och personlig.

Du är klar att gå tillbaks till vardagen

Hos oss proceduren är snabbt klar och du kan återgå till din vardag direkt efter att vi är klara. Fullt resultat av en behandling med Botox visar sig efter några dagar till en eller två veckor efter behandlingen. Botox kan användas med olika syften

:För att släta ut ovälkomna rynkor i pannan, runt ögonen, vid läpparna, vid mungiporna och andra delar i ansiktet. Man kan även använda Botoxinjektioner kan lindra svettningar under armar och på händerna. Botox kan mildra spänningar muskler för att slippa gnisslande tänder och för att minska spasmer och migrän.

Vi vet att Botox är ett effektivt och säkert sätt att motverka rynkor och andra ovälkomna ”skönhetsfel”.

Det naturliga resultatet

Med hjälp av konstnärlighet och senaste behandlingstekniken uppnår vi ett naturligt resultat.
Efter ansiktsanalys får du en individuell rekommendation utifrån dina specifika behov. Dina vänner kommer att märka att du ser yngre och fräschare ut utan att kunna vara helt säkra på varför.

Botox är ett muskelavslappnande läkemedel som utvinns ur botulinumtoxin typ A. Genom att blockera nervimpulser vid injektionsstället och därmed förhindra sammandragningar av musklerna bakom hudvävnaden motverkas rynkor.

Resultatet kan sitta i mellan 3 och 12 månader.

Upptäckt från USA

Botox kommer från USA, där det från början användes för att behandla spasmer i ögonmusklerna. Man upptäckte att även rynkor minskade. Botox introducerades inom skönhetsindustrin. Det var ett framsteg att kunna behandla rynkor.

En annan stor fördel med Botox är att man snabbt kan återgå till sitt vanliga vardagsliv efter en behandling.

Exempel på områden som är lämpliga att behandla med Botox

 • Horisontella rynkor i pannan
 • Bekymmersrynkan mellan ögonbrynen
 • Kråksparkar runt ögonen
 • Lyft av ögonbryn

FILLERS

Fillers används bland vid förstärka ansiktets form, kindben, läppförstoring och behandling av rynkor och ärr. Behandlingen är snabbt och resultatet kommer omedelbart och konvalescensen är kort.

Vanliga behandlingsområdena med fillers är t.ex kinben, läppar. Resultatet ger ett fylligare, slätare och ungdomligare utseende. Fillers är en effektiv och populär estetisk behandling eftersom den ger omedelbart resultat samtidigt som de innebär låg risk och begränsad konvalescens.

Revolax Fillmed

På Sjövikskliniken arbetar vi med flera olika varumärken av fillers. De är baserade på hyaluronsyra och är inte permanenta. Hyaluronsyran finns naturligt i människokroppen och den bryts successivt ned över tid. Vår läkare bedömer vilken produkt som är mest lämplig för just dina behov och individuella förutsättningar.

När skall jag välja fillers?

 • När du har djupa eller markerade linjer som t.ex runt ögonen eller munnen
 • När du behöver mer volym i områden som kind, käklinje eller läpp

Ofta kombinerar man en fillers- och botoxbehandling för att uppnå det bästa resultatet mot rynkor och fina linjer som orsakats av mimik och ansiktsrörelser.

För- och nackdelar

Fördelar

 • Det går snabbt
 • Resultatet kommer omedelbart och konvalescensen är begränsad.
 • Din läkare anpassar behandlingen efter dina specifika behov så att resultatet blir naturligt vackert.

Nackdelar

 • Resultatet är inte permanent – påfyllning krävs regelbundet för att bibehålla resultatet.
 • Blåmärken och/eller svullnad uppstå.