Boka tid

Fotvård

Fotvård

Se till att dina fötter bär dig genom hela livet. Att regelbundet göra fotvård har inget med lyx att göra. Det är en nödvändighet för att du ska kunna träna, stå och gå utan att ha ont.

Vi på Sjövikskliniken erbjuder medicinsk fotvård och avkopplande fotbehandlingar för män och kvinnor. Till oss är du välkommen både med fina fötter och med problemfötter. Det är viktigt att ta hand om sina fötter i förebyggande syfte och vi hjälper dig med din allmänna fothälsa så som att klippa naglar, slipa fötterna och vi ger både avslappande och uppiggande fotmassage, allt för att få välmående fötter.

Medicinsk fotvård

Medicinsk fotvård förebygger, behandlar och lindrar fotrelaterade problem. Börjar med uppmjukande fotbad, som följs av att vi klipper dina naglar, slipar dem, rensar nagelband. Därefter behandlas förhårdnader, liktornar, nagel/fotsvamp samt hudsprickor. Har du vårtor behandlas de och du får rekommendationer av fotterapeuten för vidare behandling av den/dessa. Väljer man att påbörja frysmetoden CryoPen, kostar den endast 180 kr extra vid första tillfället. Behandlingstid ca 50 minuter

Medicinsk fotvård plus. Extra tid

Extra lånbehandling för dig med fötter som behöver extra mycket omsorg. Flera olika problem. Om du inte varit på fotvård på länge och har ett ett stort behov.

Fotvård som friskvård

En behandling för välmående och fina fötter. Härligt fotbad, nagelvård/klippning, filning av fötterna och en avslutande skön fot massage. På den här behandlingen kan du använda ditt friskvårdsbidrag.

Delbehandling, liktorn, vårtor 1 - 3 st, svamp, hälsprickor.

Medicinsk fotvård med fokus på just ditt problemområde. Det kan vara liktorn, fotvårtor 1 -3 st. Upp till 10 st 50 kr extra st. Behandlingstid 15-30 minuter.

Nageltrångsbehandling

Ett av våra specialområden är någeltrång. Vi jobbar dagligen med nageltrång. I speciellt svåra fall är smärtan ett hinder för att kunna behandla/ta bort den nagelbit som ligger och irriterar och smärtar. I bland kan det krävas mer än en behandling för att ta bort ett nageltrång.

Nageltrångsbehandling inkl. medicinsk fotvård

Klassisk medicinsk fotvård med inriktning på ditt problem med nageltrång. Ett av våra specialområden är någeltrång. Vi jobbar dagligen med nageltrång. I speciellt svåra fall är smärtan ett hinder för att kunna behandla/ta bort den nagelbit som ligger och irriterar och smärtar. I bland kan det krävas mer än en behandling för att ta bort ett nageltrång.

Podofixbehandling.

Fotvården erbjuder Podofix som är en metod med bygel/fjäder (som en tandställning för nageln) som hjälper till att korrigera inåtväxande och inrullade naglar vilket annars ger upphov till nageltrång. Detta är en effektiv metod av nagelkorrigering som hjälper nästan alla. Bygeln hjälper nageln att hitta tillbaks till sin naturliga tillväxt och många slipper operation mot nageltrång med hjälp av Podofix. Priset avser en nagel. För extra nagel tillkommer 150 kr.

Med fotvård inkl. Podofix

Forvården erbjuder Podofix som är en metod med bygel/fjäder (som en tandställning för nageln) som hjälper till att korrigera inåtväxande och inrullade naglar vilket annars ger upphov till nageltrång. Detta är en effektiv metod av nagelkorrigering som hjälper nästan alla. Bygeln hjälper nageln att hitta tillbaks till sin naturliga tillväxt och många slipper operation mot nageltrång med hjälp av Podofix. Priset avser en nagel. För extra nagel tillkommer 150 kr.

Nagelsvamps provtagning.

Börjar med fotbad där efter provtagning. Provsvar och rådgivning.

Fotbehandlingar

Är du här på ditt första besök görs en fotstatus, där jag noterar t ex medicin eller sjukdomar som kan ha betydelse för dina fötter och behandlingen du får. Allt dokumenteras i ett personligt journalblad.

Pedikyr, Ej medicinsk fotvård

En klassisk pedikyr. Vill ni ha en medicinsk fotvård boka till proffset John vår klinikchef. Bara en lyxig och skön behandling. Vi klipper och slipar naglarna, slipar fötterna. Avslutar med fotmassage Vill Ni ha hjälp hjälp med problemfötter hjälper John er när ni bokar medicinsk fotvård

Nagelklippning

Mjukgörande fotbad, klippning och slipning. Har du problem med nagelsvamp är det delbehandling du skall boka

Fot och underbensmassage

En skön och avkopplande massage för fot och ankel. Mjukar upp stela och ömma fötter och främjar blodcirkulationen. Ett varmt fotbad före massagen ingår! Behandlingen tar ca 20 minuter.

Fotmassage

En skön och avkopplande massage för fot och ankel. Mjukar upp stela och ömma fötter och främjar blodcirkulationen. Ett varmt fotbad före massagen ingår! Behandlingen tar ca 20 minuter.

Spa-pedekyr

SPA-Pedikyr 80 min Låt fötterna få en stunds omvårdnad! Obs. ej medicinsk fotvård. I den här behandlingen behandlar vi inte nageltrång, liktornar, kartnaglar, fotvårtor Få mjuka och fräscha fötter med vår SPA Pedikyr. En fotvårdsbehandling där du börjar med att avnjuta ett skönt och mjukgörande fotbad. Fötterna peelas för att effektivt avlägsna döda hudceller. Därefter tar vi bort förhårdnader, klipper, filar och polerar naglarna och nagelbanden. Du får sitta en stund med en näringsrik inpackning. Behandlingen avslutas med en avslappnande fot- och underbensmassage med en mjukgörande creme. Detta är en fantastisk behandling som vi verkligen rekommenderar.

Lyxbehandling

Börjar med ett skönt fotbad. Därefter klipper vi dina naglar, slipar dem, rensar nagelband. Behandlingen avslutas med en härlig och avkopplande fot och underbensmassage. Behandlingstid ca 60 minuter.

proaktiv

Dina fötter är viktiga, de ska bära dig genom livet. Därför är det viktigt att du tar hand om dem på bästa sätt.

Skäm bort dig

Skäm bort dina fötter och känn skillnaden! Faktum är att fötterna påverkar hela din kropp. Bra fötter ger välbefinnande.

Åtgärda problem

Problem med fötterna går inte över, det måste åtgärdas. Medicinsk fotvård är en komplett behandling för dina fötter.

Var långsiktig

Oavsett om du är yrkesverksam eller pensionär behöver dina fötter regelbundet omsorg och vård. Tänk långsiktigt.

Öka blodcirkulationen

En fotbehandling innehåller fotbad och massage för fötter och underben, något som ökar blodcirkulationen.

Anpassa behandlingen

Om du är aktiv, kanske löper eller promenerar flera gånger i veckan eller har ett stående jobb måste du vara extra noggrann.

Vet du det här?

♦ Foten består av 26 ben, 32 leder, omkring 20 muskler och mer än 100 ledband?
♦ 75 % av befolkningen kommer att få fotproblem någon gång under sin livstid?
♦ Du tar 8-10 000 steg om dagen?
♦ Vår fotstorlek förändras 25 gånger under vår livstid?
♦ Liktorn uppkommer på grund av tryck?
♦ En fjärdedel av kroppens alla ben finns i fötterna?
♦ 15 % av alla vuxna söker hjälp för fotproblem på grund av hälsmärta?
♦ Vi under vår livstid går motsvarande fyra varv runt jordklotet?
♦ Bästa sättet att undvika hälsprickor är att återfetta huden dagligen?
♦ Problem med fötterna är fyra gånger vanligare hos kvinnor än hos män?
♦ Vårtor orsakas av virus?
♦ Många gånger är det fotterapeuten som upptäcker förändringar på fötterna.
♦ Nageln innehåller 18 % vatten? Vid vattenhalt under 16 % blir nageln spröd.
♦ Promenader är den bästa träningen för dina fötter?
♦ När du springer belastar du dina fötter med 3-4 gånger din kroppsvikt?